ТПЇ: кухар ІV розряд



Розділ I. Технологія приготування напівфабрикатів з риби та морепродуктів
                                                                                                                       Дата                                   
Хімічний склад. Харчова цінність, властивості, кулінарне призначення риб осетрових порід, риб без луски

1.         Вкажіть: Які поживні речовини  містяться в рибі                                                         
2.         Вкажіть: Якою надходить на виробництво осетрова риба                                             
3.         Вкажіть: Як правильно розморожують осетрову рибу                                                   
4.         Пригадайте: Якою буває риба залежно від розміру, вкажи її масу
1)                                                                                                                                  ;
2)                                                                                                                                  ;
3)                                                                                                                                  .
5.         Пригадайте: Як класифікується риба за будовою скелета
1)                                                                                                                                  ;
2)                                                                                                                                  .
6.         Пригадайте: Як поділяють рибу за термічним станом
1)                                                                                                                                  ;
2)                                                                                                                                  ;
3)                                                                                                                                  .
7.         Пригадайте: Як поділяють рибу за характером покриву шкіри
1)                                                                                                                                  ;
2)                                                                                                                                  ;
3)                                                                                                                                  .
8.         Пригадайте: Як поділяють рибу за місцем і способом існування
1)                                                                                                                                  ;
2)                                                                                                                                  ;
3)                                                                                                                                  ;
4)                                                                                                                                  ;
5)                                                                                                                                  .
             9.         Вкажіть: Що таке визига                                                                                  
    10.           Вкажіть: Для яких способів теплової обробки використовують рибні напівфабрикатів_______________________________________________
1.         http://ssyouth.net/media/content/airudenko/ss/zhelt_galochka.pngВизначте і відмітьте знаком                              до яких родин відносять перераховані види риб

Види риб
Родини

окуневі

лососеві

осетрові

коропові

оселедцеві

тріскові
Окремі види риб
Щука







Севрюга







Кета







Сазан







Мінога







Форель







Стерлядь







Сом







Вугор







Короп







Сардини







Судак







Сьомга







Зубатка







Лящ







Окунь







Навага







Лящ







Тріска







Салака







2.              Поясніть:  Що таке ланки осетрових риб                                                                             
3.              Зробіть висновок: Яке значення риби в харчуванні людини                                               
4.                  Вкажіть: Як можна визначити якість сировини:






Немає коментарів:

Дописати коментар